divendres, 19 de febrer del 2016

Anellada d'ocells

Avui, divendres 19 de febrer, l'alumnat de l'escola de Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls) han participat en una anellada d'ocells.
A primera hora del matí ha vingut l'ornitòleg Sergi Sales Assensio de l'Institut Català d'Ornitologia i la Societat Catalana d'Anellament, que amb l'ajuda d'en Toni Llobet, pare de l'escola i il·lustrador de natura han preparat unes xarxes en un camp proper a l'escola.
Quan els alumnes han arribat, s'han organitzat per grups i han anat a fer batudes per extreure els ocells que hi havia enganxats a les xarxes.
En Sergi ens ha explicat què s'havia de tenir en compte per treure'ls i els ha anat posant en bossetes de tela, perquè puguessin respirar bé. Els ocells, quan es fosc, es queden tranquils, per tant dins les bosses no pateixen.
Després hem anat cap a l'escola i hem anat observant totes les característiques dels ocells. Primer, els ha posat una anella amb un codi i després hem omplert el registre (tipus d'ocell, mides, pes, edat, sexe,...)
Abans de deixar-los anar, els hem arrencat una ploma a cadascun (la ploma num. 10 començant per fora, aquesta ploma no els afecta el vol) per tal que en Sergi les analitzi i pugui saber la procedència dels ocells.
Hem vist caderneres, mallerengues blaves, mallerengues carboneres, verdums, pit-roigs i gratapalles.
Ha estat una gran experiència, on els alumnes han pogut practicar coneixements ja adquirits en projectes anteriors i aprendre'n de nous.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada